Project Description

Voetreflexmassage

BOEK DEZE BEHANDELING

Voetreflexmassage

BOEK DEZE BEHANDELING

Het hele lichaam in de voet

Voetreflexmassage is een eenvoudige, maar daarom niet minder effectieve natuurgeneeskundige therapie. De hele mens is terug te vinden in de voet. Alle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet verbonden. Door de massage van de voeten oefenen we een gunstige invloed uit op de gehele mens.

Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Ziekte en pijn zijn een hulp om aandacht te geven aan de ontwikkeling van ons menszijn, een bijdrage aan bewustwording, lichamelijk, geestelijk en emotioneel.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Daardoor gaan het bloed en het lymfevocht minder stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd. Dit proces gaat zichzelf versterken. Tijdens de massage worden de afvalstoffen vergruist, verdeeld en afgevoerd. Het leven stroomt weer.

Techniek

Voetreflexmassage is een neutrale techniek. Het is net zo neutraal als de mogelijkheid tot spreken. Je kunt echter wel een goed of een slecht gesprek hebben. Je kunt het contact verliezen, niet luisteren, te veel willen, afstandelijk zijn, mechanisch werken enzovoort. Dat zegt niets over de voetreflexmassage op zichzelf maar over de manier waarop iemand daar persoonlijk mee omgaat. De techniek is als een voertuig waarmee je iemand kunt bereiken. De aandacht en liefde waarmee je het voertuig vult zijn de belangrijkste en helende factoren van de voetreflexmassage.

Schoonheidssalon
Smetlede

Contact

Telefoon: 0473 792 406
E-mail: eeckhout.wim1@skynet.be
Adres: Molenhoek 51, 9340 Smetlede